Кабінет Міністрів України зобов'язаний розробити і подати на розгляд Верховної Ради реальний пакет реформ, а не ставити парламенту ультиматуми. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат від фракції «Свобода» Андрій Міщенко.

«Арсеній Яценюк постійно ставить ультиматуми. Ну, нехай скасує зарплати, гроші, будемо за бартером розраховуватися, і тоді бюджет буде нормальним», - обурився парламентарій.

За його словами, Кабмін зобов'язаний розробити й надати на розгляд ВР реальний пакет реформ, а не намагатися постійно провести секвестрування. «Найпростіше скорочувати бюджет і заявляти, що немає грошей», - акцентував він.

«Потрібно навести лад на валютному ринку. Зверніть увагу, цього року Україна має позитивне сальдо експорту та імпорту: це плюс близько восьми мільярдів доларів. Так чому гривня падає далі? Та тому, що ми маємо справу з конкретною спекуляцією», - упевнений Міщенко.

Крім того, нардеп зазначив, що скоротилися витрати держбюджету. «У нас відпав Крим, на Луганську та Донецьку області немає зараз витрат із держбюджету. А де ті гроші? Я розумію, що все можна списати на війну. Але не потрібно постійно говорити тільки про те, що у нас все погано, а робити реальні кроки», - підсумував він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про те, що Кабмін подасть на розгляд проект бюджету-2015 тільки після внесення змін до податкової політики України.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28