Українські військові у зоні проведення антитерористичної операції почнуть відведення за 15-кілометрову буферну зону важкої артилерії, як тільки це почнуть робити члени незаконних збройних формувань.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив представник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони України Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання, коли почнеться відведення важкої артилерії, повідомляє «УНІАН».

За його словами, в разі початку руху з боку НЗФ українські військові почнуть рух.

Лисенко наголосив, що для відведення важкої зброї калібром понад 100 мм уже підготовлені місця.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 вересня Лисенко повідомив, що сили антитерористичної операції почали підготовку до відведення з передових позицій важкої артилерії за 15-кілометрову зону згідно з домовленостями, досягнутими 19 вересня в Мінську.

Нагадаємо, одне з положень ухваленого в Мінську 19 вересня меморандуму передбачає відведення засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше 15 км з кожного боку, в тому числі з населених пунктів, що дасть можливість створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 км (зону безпеки).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28