У Київській області правоохоронцями з тижневого полону звільнено викраденого з метою викупу громадянина Сирії. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС в м. Києві.

Згідно з повідомленням, викрадення громадянина Сирії злочинна група організувала з метою отримання викупу в мільйон доларів США.

«47-річний чоловік пізно ввечері повертався додому. Раптом біля нього зупинився автомобіль. Троє молодих людей, нічого не пояснюючи, наділи на голову потерпілого мішок і заштовхали його в салон позашляховика. За кілька годин потерпілий опинився в льосі», - розповіли в міліції подробиці того, що сталося.

Як зазначили у відділі зв'язків з громадськістю, били полоненого протягом доби з вимогою, щоб сирієць зателефонував рідним і повідомив про ціну звільнення.

«Однак жертва навідріз відмовилася виконувати наказ. Мовляв, у його родини таких грошей немає. Тому лиходії, скориставшись телефоном іноземця, зв'язалися з його братом і висунули свої вимоги. Родич, не гаючи часу, звернувся до правоохоронців», - наголошується в повідомленні.

У ході оперативних дій з'ясувалося, що зловмисники за кілька днів до викрадення орендували будинок в одному з населених пунктів Київської області, де й були затримані правоохоронцями.

В орендованому злочинцями будинку та їхніх автомобілях оперативники спільно з вибухотехніками вилучили кілька бойових гранат, револьвер системи Наган з глушником, автомати, мисливську зброю та набої.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Затриманим «світить» до десяти років в'язниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом