Генеральна прокуратура України розслідує правомірність рішення судді Печерського районного суду про звільнення з-під варти підозрюваного в розстрілі учасників акції протесту на Майдані. Про це Forum'y повідомили у прес-службі ГПУ.

«У Генпрокуратуру України звернувся адвокат потерпілих у справі масових розстрілів учасників акції протесту на Майдані із заявою щодо рішення судді Печерського районного суду міста Києва про звільнення з-під варти командира роти спеціального призначення «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві, який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській», - йдеться в повідомленні.

За фактом поданої заяви Генпрокуратурою розпочато кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань й розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

Згідно з повідомленням, розслідування цієї справи доручено слідчому відділу прокуратури міста Києва, який ретельно перевірить усі обставини та мотиви ухвалення суддею такого рішення і надасть об'єктивну правову оцінку.

Як повідомляв ForUm, раніше в Генпрокуратурі заявляли про намір оскаржити звільнення з-під варти командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут», якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вулиці Інститутській у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом