НЕК «Укренерго», що здійснює централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни, ввело графіки аварійних відключень електроенергії для споживачів Центральної та Північної енергосистем України, зокрема промпідприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду.

Як пояснили в «Укренерго», основною причиною введення цих графіків є виникнення дисбалансу у зв'язку з браком вугілля на складах теплових електростанцій.

Для вирівнювання дисбалансу диспетчери НЕК ввели обмеження за цими системами на 200 МВт, у тому числі за містом Києвом - 54 МВт, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні (23 вересня - Ред.) зросло споживання в північній енергосистемі (Харків) і в Києві, електростанції, які працюють, не покривали його на 200 МВт. Виникла небезпека для всієї енергосистеми і для її усунення диспетчери «Укренерго» ввели обмеження щодо Харкова і Києва на ті ж 200 МВт. Ситуацію вдалося стабілізувати і, зараз, обмеження вже зняті. Разом із тим, якщо ситуація повториться - обмеження доведеться вводити знову», - зазначили в НЕК.

Як раніше повідомляв ForUm, публічне акціонерне товариство «Київобленерго» починає з 23 вересня аварійні відключення через дефіцит електроенергії.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості узгодило застосування з 29 серпня графіків аварійних відключень електроенергії щодо побутових споживачів, у той час як промислових споживачів аварійні відключення не торкнуться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом