Співробітники Служби безпеки України затримали 42-річного чоловіка, який організовував диверсії на території Дніпропетровської області для дестабілізації ситуації в регіоні.

За даними прес-центру СБУ, з березня зловмисник був активним організатором антиукраїнських акцій на території Харківської області.

«За цей час він створив інтернет-спільноту «Лівий сектор - Харків», на сторінках якої поширював заклики до проведення радикальних дій проти представників влади, зміни територіальної цілісності України, закликав вступати до лав незаконних воєнізованих формувань ДНР і ЛНР», - повідомили у відомстві.

Разом зі своїми спільниками чоловік організовував акції з розміщення матеріалів сепаратистського змісту, проросійської символіки на адмінбудівлях Дніпропетровська, інформацію про які поширював через інтернет як «глас народу».

Як заявили в СБУ, зазначений громадянин України «неодноразово виїжджав до Москви, де звітував своїм кураторам із ФСБ про «роботу», отримував нові інструкції та засоби для організації антиукраїнської пропаганди, вербування найманців, вчинення диверсій».

Під час обшуків у квартирі затриманого співробітники СБУ вилучили комп'ютерну техніку, 2 гранати, бронежилет, професійну рацію, прапор «Новоросії», 150 примірників газети з такою ж назвою, а також посвідчення журналіста російського телеканалу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23