У морги Донецької області за час проведення антитерористичної операції надійшли тіла понад 1,3 тис. дорослих жителів та 23 дітей, загиблих, за попередніми даними, внаслідок воєнних дій. Про це в ході прес-конференції в режимі онлайн заявила директор департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Олена Петряєва.

«Що стосується дітей, тут ми дуже ретельно стежимо за статистикою. Поранено у нас 45 дітей, а 23 дитини віком від 0 до 18 років, загинули», - сказала Петряєва

Вона зазначила, що набагато складнішою є статистика з кількістю поранених і загиблих серед дорослих. «Думаю, точна цифра ніколи не стане відома, скільки людей було поранено і скільки загинуло. Частина загиблих не розтинають в установах судмедекспертизи. А ми говоримо лише про офіційну статистику, яка проходить через обласну судмедекспертизу. Частину (тіл. - Ред.) розтинають на сусідніх територіях, у Дніпропетровській та Харківській областях. За даними експертизи, (тіла. - Ред.) понад 1300 людей було розітнуто у наших бюро судмедекспертизи», - сказала Петряєва, повідомляє «РБК-Україна».

Вона додала, що близько 3,5 тис. поранених пройшло через медичні установи Донецької області. При цьому частина поранених лікувалися в Харківській або Київській областях, тому точних даних в облдержадміністрації немає.

Нагадаємо, за даними ООН, з початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року загинуло не менш ніж три тисячі людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23