Мешканцям, які проживають на території проведення антитерористичної операції в Донецькій області, для отримання пенсій та соціальних виплат необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду та соцзахисту на підконтрольних владі територіях.

Про це сказала заступник голови - директор департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Олена Петряєва в ході он-лайн прес-конференції, повідомляє прес-служба обладміністрації.

За її словами, пенсіонерам необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду із відповідною заявою, паспортом, ідентифікаційним кодом та пенсійним посвідченням.

Крім цього, Петряєва зазначила, що органи Пенсійного фонду західної і північної частин регіону працюють у посиленому режимі, оскільки мешканці Донецька активно переводять пенсії в інші міста області.

Разом із тим, за даними Петряєвої, близько 150 тисяч пенсіонерів не отримали свої пенсії за липень і ще близько 500 тисяч - за серпень.

При цьому Петряєва зазначила, що пенсії і зарплати бюджетникам у зоні АТО, згідно з останньою інформацією, що надійшла з центральних органів влади, виплачуватися не будуть.

«На жаль, така позиція центральної влади є неконструктивною і веде регіон до гуманітарної катастрофи», - сказала заступник глави обладміністрації.

У той же час, на звільнених територіях Донецької області державою повністю ліквідовано заборгованість із виплати пенсій, соціальної допомоги і зарплат бюджетникам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293