Міністерство охорони здоров'я України планує впровадити універсальну систему реімбурсації ліків. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України з питань євроінтеграції Юрій Савко.

«В Україні реалізується пілотний проект для хворих на гіпертензію. Це є тестовим проектом у частині впровадження системи реімбурсації в Україні. МОЗ планує розвивати цю тему. Ми думаємо, що пора переходити від імплементації до впровадження універсальної системи реімбурсації, яка в межах наявного державного фінансування давала б людям з хронічними захворюваннями надію на те, що вони не матимуть проблем із забезпеченням лікарськими засобами», - сказав Савко.

Він також висловив сподівання, що Україні допоможуть міжнародні експерти, передає «УНІАН».

«Ми очікуємо допомоги європейського експертного співтовариства, Європейського бюро ВООЗ в Україні під час введення системи реімбурсації. В Україні також є хороший експертний потенціал», - сказав Савко.

Він також зазначив, що МОЗ планує вдосконалити систему реєстрації лікарських засобів в Україні.

«Це дозволить спростити доступ пацієнтів до якісних лікарських засобів, мінімізує ризики на постачання медичних препаратів тощо», - сказав Савко.

ДОВІДКА: Реімбурсація - часткове відшкодування третьою стороною (якою, як правило, виступає державний фонд) витрат на придбання населенням медичних препаратів. Однак витрати на реімбурсацію можуть фінансуватися за рахунок бюджетних коштів, ресурсів і позабюджетних фондів медичного страхування, зокрема добровільних та ін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69
Теги