ВПС США за участю низки країн Близького Сходу в ніч на 23 вересня завдали вже 14 ударів по бойовиках «Ісламської держави» на території Сирії, повідомило Центральне командування ЗС США.

Зокрема, авіаудари здійснювалися за участю Бахрейну, Йорданії, Саудівської Аравії, Катару та ОАЕ. Для атак військові застосовували винищувачі, бомбардувальники, безпілотні літальні апарати, а також крилаті ракети «Томагавк».

В результаті були знищені тренувальні бази ісламістів, штаб-квартири, командні центри, склади та жива сила противника. Всі літаки, які брали участь в операції, повернулися на свої авіабази, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Крім того, американські військові продовжили завдавання ударів по бойовиках в Іраку, знищивши в понеділок, 22 вересня, кілька бронеавтомобілів, бойову машину і позицію ІД. Таким чином, загальна кількість атак, здійснених з 8 серпня в Іраку, досягла 194.

У Центральному командуванні уточнюють, що американські військові без допомоги союзників завдали вісім ударів по членах угруповання «Хорасан» на захід від Алеппо в Сирії. Цілями стали тренувальні табори, місця виробництва вибухівки та боєприпасів, командні центри.

Як раніше повідомляв ForUm, здійснена 21 вересня ВПС Сирії серія авіаударів по позиціях ІД в провінції Ідліб у Сирії призвела до загибелі 42 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25