Щоб провести опалювальний сезон доведеться скорочувати обсяги постачання газу підприємствам хімічної промисловості. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«У сховищах накопичено близько 17 мільярдів кубометрів газу. В разі застосування плану «Ч», за умови, що ми додатково не купимо природний газ у Російської Федерації, нам потрібно буде істотно скорочувати обсяги споживання. Насамперед скорочувати споживання доведеться в галузі хімії і промисловості, щоб не дати замерзнути країні», - заявив він.

При цьому прем'єр вважає, що реверсні постачання газу не до кінця компенсують втрату російського ринку.

«Те, що 25 мільярдів кубометрів газу, які ми купували у Росії, ми замістили на 15 мільярдів кубометрів газу, які ми стали купувати у європейських компаній через реверсний потік, є суттєвим кроком уперед. Але цього, звичайно, не вистачає», - заявив Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що в разі настання сильних морозів уряд не виключає, що буде змушений відключати від газопостачання деякі підприємства.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20