Всі вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей зможуть проголосувати на території Харківської області. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації з посиланням на заступника голови - керівника апарату ОДА Василя Хому.

За його словами, на сьогодні в Харківській області проживає понад 80 тисяч громадян, які переселилися з Донецької та Луганської областей (за оцінками представників ОБСЄ - понад 90 тис. людей).

«Ми очікуємо, що в Харківську область можуть переселитися до 500 тис. людей, оскільки в Донецьку і Луганську житлово-комунальне господарство та інфраструктура міст не готові до роботи в осінньо-зимовий період. Для того щоб переселенці змогли проголосувати на майбутніх виборах, не передбачається створення додаткових чи спеціальних дільниць для голосування. Люди зможуть проголосувати на вже організованих виборчих дільницях області, на яких, за нашою інформацією, не буде обмежень за кількістю виборців», - повідомив Хома.

Як зазначив начальник відділу Державного реєстру виборців ХОДА Олександр Євсєєв, офіційно зареєстрованих в області переселенців - 1200 осіб, і вони автоматично опиняться в списках виборців.

Решта охочих, щоб проголосувати у Харківській області, можуть звернутися у відділ ведення державного реєстру виборців, що перебуває у районних державних адміністраціях. Їм оформлять посвідчення про тимчасову зміну місця голосування й закріплять за певними дільницями.

Для тимчасових переселенців підготують інформаційні матеріали, які розмістять у ЗМІ та органах влади, що мають стосунок до роботи з переселенцями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом