У зв'язку з воєнними діями на сході країни Україна втратила близько 1-1,2 мільйона тонн вугілля, однак має намір до кінця року імпортувати 5,6 млн тонн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

Міністр зазначив, що застосовуються заходи для компенсації дефіциту вугілля, зокрема вже укладені договори з ПАР, за якими в Україну до кінця року має бути поставлено 1 млн тонн вугілля.

Крім того, Продан зазначив, що Україна має намір закуповувати вугілля в Росії. Також, за його словами, російське вугілля будуть закуповувати і приватні підприємства, що працюють на ринку електроенергії - це компанії ДТЕК, Донбасенерго.

Продан наголосив, що загальний обсяг постачання в Україну вугілля до кінця року, за наявними договорами, має скласти 5,6 млн тонн. «Цього обсягу вугілля повинно бути достатньо для того, щоб до 1 січня 2015 року ми мали понад 3,5 млн тонн на теплових електростанціях», - підкреслив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна має намір у період з жовтня 2014 року по січень 2015 року імпортувати з Південної Африки по 250 тис. т вугілля щомісяця.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33