Комітет постійних представників Європейського Союзу у п'ятницю, 26 вересня, дасть оцінку реалізації мирного плану і перемир'я в Україні для майбутнього обговорення поправок до санкцій проти Росії, яке відбудеться в жовтні.

Про це заявила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косьянчич.

«Як було заявлено президентом Ван Ромпеєм, країни-члени до кінця місяця, тобто наступного тижня, проведуть оцінку реалізації плану з врегулювання конфлікту в Україні. У світлі цієї оцінки Єврокомісії і зовнішньополітичній службі ЄС може бути доручено висунути пропозиції щодо внесення можливих поправок у санкції», - сказала Косьянчич.

Вона також додала, що дискусія про модифікацію режиму санкцій почнеться тільки в жовтні. Більш того, для прийняття будь-яких рішень щодо пом'якшення санкційного режиму потрібна одностайна підтримка всіх країн ЄС, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Всі рішення щодо заборонних заходів приймаються на основі консенсусу між усіма 28 країнами ЄС», - підкреслила вона.

Як повідомляв ForUm, Євросоюз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» та Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом