Кабінет міністрів Арсенія Яценюка не провів жодної глобальної реформи. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, висловила під час прес-конференції керівник аналітичного відділу консалтингового агентства «ААА» Марія Колесник.

«Проблема нинішнього уряду в тому, що він отримав великий карт-бланш, але фактично ним не скористався. Якихось секторальних, глобальних реформ протягом останніх чотирьох-п'яти місяців проведено не було», - сказала вона.

За її словами, українці чекали від уряду реформування всіх інституцій влади, в тому числі і міністерств з їх функціями, а також реформування економіки. «На сьогоднішній день ми всього цього не бачимо. Спочатку у нас були вибори президента, потім невизначена ситуація з довірою-недовірою Кабінету Міністрів, тепер усі в очікуванні виборів у Верховну Раду», - зазначила вона.

Разом з тим експерт наголосила, що відкладати проведення реформ в Україні більше не можна.

«Фактично держава не скористалася тим, що вона могло зробити за останні чотири місяці, на які розраховували люди, при цьому знаючи, що буде складно, але надалі все буде мінятися на краще», - резюмувала вона.

 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85