У Брюсселі очікують виведення російських військ з України під наглядом ОБСЄ. Про це на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту заявив директор з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії та ОБСЄ Європейської зовнішньополітичної служби Гуннар Віганд.

«На жаль, незважаючи на підтримку в цілому режиму припинення вогню, інциденти у вигляді обстрілу тривають, особливо в районі Донецького аеропорту», - сказав Віганд.

Він зазначив, що ухвалення українським парламентом законів про амністію і про спеціальний статус деяких районів Донецької та Луганської областей є чітким сигналом виконання українською стороною зобов'язань у рамках Мінського протоколу.

«Ми сподіваємося, що Росія і сепаратисти взаємно виконуватимуть пункти угоди», - сказав Віганд, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми сподіваємося, що російські війська будуть виведені під наглядом ОБСЄ», - додав він.

При цьому, представник Європейської зовнішньополітичної служби наголосив на важливості наявності в регіоні спостерігачів ОБСЄ, які мають необхідну кваліфікацію.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи був підписаний попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі.

Пізніше того ж дня Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил припинити вогонь у зоні АТО з 18.00.

16 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», а також законопроект «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом