Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження щодо голови Державного агентства водних ресурсів України Василя Сташука, який підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Як повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства, встановлено, що протягом 2011-2012 років були безпідставно виділені бюджетні кошти у розмірі понад 24 млн грн на проведення берегоукріплення Київського водосховища в районі с. Нові Петрівці біля резиденції колишнього президента України «Межигір'я».

«Державні гроші були витрачені попри те, що більше була зруйнована берегова лінія Кременчуцького та Канівського водосховища», - йдеться в повідомленні.

Печерський райсуд м. Києва звільнив чиновника з посади. Крім того, судом також обрано запобіжний захід щодо підозрюваного у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 12 вересня поточного року в цьому кримінальному провадженні прокуратурою повідомлено про підозру у зловживанні владою першому заступнику голови Держводагентства, який безпосередньо погодив виділення зазначених коштів на берегоукріплення.

Розслідування у зазначеному виробництві продовжується і перебуває на контролі у генпрокурора України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149