Українська оборонна промисловість може стати рентабельною і конкурентоспроможною. Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» заявив експерт оборонно-промислового комплексу Максим Глущенко.

На його думку, врятувати вітчизняну дотаційну «оборонку» може об'єднання зі світовими технологічними лідерами.

Глущенко, колишній заступник концерну «Укроборонпром», вважає, що роботу вітчизняного ОПК потрібно кардинально змінювати і створювати галузеві вертикально-інтегровані акціонерні холдинги, в рамках яких концентрувати виробництво і позбуватися витратних непрофільних активів.

«Обов'язково об'єднати їх з науковими організаціями, забезпечивши замкнутий цикл виробництва. Орієнтувати на створення кінцевих зразків техніки. Контрольний пакет акцій має належати державі», - вважає експерт.

За словами Глущенка, цей комплекс заходів дозволить залучити в галузь додаткові інвестиції, а також, у рамках кооперації зі світовими технологічними лідерами, розмістити виробництва на території України, що створить додаткові робочі місця.

«Міжнародні компанії вкладатимуть гроші в розробки, модернізуватимуть товар й оптимізуватимуть процес виробництва. Сьогодні Україна до таких капіталовкладень не готова. Надалі, впевнений, можливо, провести IPO і на зовнішніх ринках. На жаль, наш ринок залучення капіталу в розвиток оборонної сфери поки занадто вузький», - зазначив Глущенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99