На цьому тижні в Україну прибуває місія Європейського союзу, яка дасть оцінку виробникам молочної продукції і підтвердить їх право на експорт в ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Попередні внутрішні оцінки свідчать про виконання українськими виробниками вимог ЄС. Головною умовою для виходу української продукції тваринництва на ринок ЄС стало прийняття Верховною Радою Закону України «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо харчових продуктів».

Закон передбачає імплементацію базових елементів протягом року та ухвалення ряду підзаконних актів, а також суттєве реформування регулювального органу, який зараз створюється на базі Держветфітослужби, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Сьогодні право експортувати свою продукцію в ЄС мають тільки чотири українські птахофабрики, а також ряд виробників казеїну, риби та меду, що зумовлено невідповідністю українського законодавства у сфері безпеки продуктів харчування європейському, а також відсутністю необхідної сертифікації на українських підприємствах.

За оцінками експертів, що працюють в Україні, з 266 молокопереробних заводів, що працюють в Україні близько третини відповідають вимогам Європейського Союзу, тому в перспективі зможуть отримати право постачати свою продукцію на європейський ринок. При цьому найбільші претензії інспектори ЄС можуть мати не до процесу переробки молока в Україні, а до якості сировини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом