Державтоінспекція України закликає водіїв бути уважними та обережними за кермом у зв'язку з погіршенням погодних умов.

Як повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України з посиланням на Гідрометцентр, 23-24 вересня в країні очікуються складні погодні умови: пройдуть дощі, на півдні та сході місцями з грозами. У вівторок, 23 вересня, у північних, центральних областях та в південній частині, в середу, 24 вересня, у східних регіонах - сильні дощі.

«За таких погодних умов не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування, відмовтеся від ризикованих маневрів»,— закликали в ДАІ.

Крім того, водіям нагадують, що в дуже сильний дощ краще зупинитися і перечекати негоду. При зупинці необхідно включати аварійну світлову сигналізацію.

За недостатньої видимості, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам рекомендується обов'язково позначити себе на дорозі.

«Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи - по можливості використовувати світлий одяг і світлоповертальні елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі і відповідно зреагувати»,— йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30