Всесвітня організація охорони здоров'я надала Україні перший транш гуманітарної допомоги на 2,4 мільйона гривень, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«ВООЗ передала МОЗ перелік лікарських засобів та медичних виробів для надання допомоги особам, які у період проведення антитерористичної операції отримали поранення, контузії або інші пошкодження здоров'я», — йдеться в повідомленні.

Згідно з даними прес-служби, вантаж дозволить забезпечити потреби 170 тисяч пацієнтів протягом трьох місяців, включаючи 200 оперативних втручань.

До складу гуманітарної допомоги увійшли медикаменти, медичні приладдя для багаторазового використання, медичне обладнання та предмети медичного призначення, анестезуючі препарати, анальгетики, протиалергічні та протиепілептичні препарати, антибактеріальні, серцево-судинні, дерматологічні препарати, набори для оперативних втручань та інше.

«Цей вантаж вже повністю розподілений. В першу чергу допомога вирушає на території Луганської і Донецької областей, а також туди, де є велика кількість переміщених осіб. Це Дніпропетровська, Харківська, Запорізька області та місто Київ», цитує прес-служба заступника міністра охорони здоров'я Василя Лазоришинця.

Крім цього, 25 вересня очікується наступний транш допомоги від ВООЗ, яким в Україну доставлять протиправцеву сироватку.

Як повідомляв ForUm, раніше стало відомо, що ВООЗ надасть Україні гуманітарну допомогу для забезпечення потреб переміщених осіб у ліках і виробах медичного призначення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом