У Центральній виборчій комісії не розглядають можливість відтермінування позачергових парламентських виборів, запланованих на 26 жовтня, в тому числі і на сході країни.

Про це сказав голова ЦВК Михайло Охендовський у ході робочої зустрічі з делегацією Альянсу європейських консерваторів і реформістів (АЕКР) на чолі з його генеральним секретарем Деніелом Джоном Ханнаном, повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

«У Центральній виборчій комісії навіть не розглядається це питання. Позачергові парламентські вибори призначені на 26 жовтня 2014 року. І ми не маємо жодних сумнівів, що вони відбудуться саме цього дня на всій території України. Винятком буде лише тимчасово окупована територія Криму та Севастополя, де, згідно із законом, вибори не проводяться», - сказав він.

Крім цього, Охендовський також зазначив, що однією з головних цілей ЦВК - організувати голосування в Луганській та Донецькій областях на всіх виборчих дільницях, куди можна буде доставити виборчі бюлетені, і де будуть створені безпечні умови для виборців та членів виборчкомів.

Також, за його словами, ЦВК виключає можливість дискримінації щодо реєстрації кандидатів у народні депутати й участі у виборах опозиційних політичних сил та окремих кандидатів, які балотуватимуться в одномандатних виборчих округах. Разом із тим, голова ЦВК наголосив на рівності доступу до ЗМІ для проведення передвиборної агітації всіх політичних партій та кандидатів-«мажоритарників».

У свою чергу, пан Ханнан підкреслив, що ЦВК зможе ефективно і якісно забезпечити проведення позачергових парламентських виборів, відповідно до вітчизняного законодавства та міжнародних стандартів.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом