Україна має намір у період з жовтня 2014 року по січень 2015 року імпортувати з Південної Африки по 250 тис. т вугілля щомісяця.

Про це сьогодні на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, передає «РБК-Україна».

«Вже є перші контракти щодо вугілля з Південної Африки. І ми буквально щомісяця (жовтень, листопад, грудень і січень) будемо отримувати по 250 тис. тонн», - заявив Гройсман.

При цьому він зазначив, що Україна розраховує отримати першу партію в 250 тис. т вугілля вже у жовтні, «можливо, днів через 10».

Як раніше повідомляв ForUm, за даними Держстату, видобуток вугілля в Україні у серпні знизився на 59,5% і становив 2,2 млн тонн.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, вартість вугілля, що імпортується з ПАР для потреб підконтрольної державі енергогенеруючої компанії «Центренерго», становить $91 за тонну в українському порту, тоді як російське вугілля обійдеться компанії в $80 за тонну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55