Міліціонери Київської області встановили особу чоловіка, який повідомив про мінування Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Про це Forum'у повідомили в прес-службі МВС Київської області.

За інформацією прес-служби, зловмисником виявився 24-річний мешканець Бориспільського району.

Як встановили правоохоронці, дзвінок був зроблений з таксофона у центрі Борисполя. «Компанія чоловіків розпивала спиртні напої, в цей час «жартівник» відійшов від інших і зробив телефонний дзвінок», - йдеться в повідомленні.

Затриманий не зміг пояснити свої дії, а лише вказав, що був у той час в стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомлялося, 29 травня, вночі, до Бориспільського міськвідділу міліції по спецлінії 102 надійшло телефонне повідомлення про замінування Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Працівники міліції оточили територію аеропорту й евакуювали громадян і співробітників підприємства. На кілька годин робота аеродрому була призупинена. Після ретельної перевірки приміщень та прилеглої території фахівці вибухових пристроїв не виявили, повідомлення виявилося хибним.

За цим фактом слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Чоловікові оголошено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв ForUm, за п'ять місяців до МВС України надійшло 702 хибних повідомлення про мінування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом