Національний банк України зменшує максимальну суму продажу готівкової іноземної валюти одній особі протягом одного операційного (робочого) дня до еквівалента, що не перевищує 3 тисячі гривень.

Про це йдеться в постанові Правління Нацбанку від 22 вересня 2014 р. № 591 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України».

«Враховуючи посилення напруги на готівковому сегменті валютного ринку, постановою передбачено зменшення максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень», - сказано в повідомленні.

Водночас у НБУ зазначають, що це обмеження не поширюється на випадки купівлі фізичними особами-резидентами готівкової іноземної валюти з метою погашення зобов'язань в іноземній валюті за кредитними договорами, укладеними з уповноваженими банками, повідомляють «Українські Новини».

Постанова набуває чинності з 23 вересня.

Як раніше повідомляв ForUm, НБУ продовжував до вересня обмеження на продаж готівкової валюти для фізичних осіб на рівні 15 тис. грн.

Глава НБУ Валерія Гонтарєва анонсувала додаткові адміністративні заходи для стабілізації курсу гривні, узгоджені з Міжнародним валютним фондом.

В обмінних пунктах України 22 вересня курс долара в продажу зріс на 1 гривню 43 копійки - до 14,93 грн/дол., у купівлі зріс на 1 гривню 20 копійок - до 14,30 грн/долар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129