Сили антитерористичної операції почали підготовку до відведення з передових позицій важкої артилерії за 15-кілометрову зону у відповідності з домовленостями, досягнутими 19 вересня в Мінську.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

«Збройні сили України та інші силові підрозділи, які задіяні в АТО, почали підготовку до відведення важкої зброї на 15-кілометровий кордон відповідно до домовленостей про припинення вогню, досягнутих 5 і 19 вересня», - сказав Лисенко, повідомляє «УНІАН».

За його словами, мова йде про відведення артилерії і броньованої техніки, у якої на озброєнні є гармати калібру більше 100 мм. Всі ж інші підрозділи і техніка, як зазначив Лисенко, продовжують залишатися на займаних позиціях.

«У нас є інформація, що у них (членів НЗФ. - Ред.) також почався рух на відведення, але поки не такий активний, як ми очікуємо», - додав спікер РНБО.

За словами Лисенка, за оперативною інформацією, спостерігається відведення військ Росії з України, і тому у членів стає менше можливостей використовувати важку артилерію, вони відходять на другорядні позиції».

Нагадаємо, одне з положень прийнятого в Мінську 19 вересня меморандуму передбачає відвід засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше 15 км з кожного боку, в тому числі з населених пунктів, що дасть можливість створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 км (зону безпеки).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом