Державна адміністрація залізничного транспорту України «Укрзалізниця» 21 вересня відновила рух пасажирських поїздів дальнього слідування до станції Луганськ. Сполучення було припинено з кінця липня у зв'язку з пошкодженням об'єктів залізничної інфраструктури внаслідок бойових дій на сході України.

Про це ForUm'у повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

Зокрема, Донецька залізниця сформувала поїзд №520/521 сполученням «Київ—Луганськ» з 10 вагонів, однак у зв'язку з підвищеним попитом на перевезення залізничним транспортом кількість вагонів у складі поїзда було збільшено до 18. Поїзд курсуватиме щоденно і складатиметься з десяти вагонів: п'яти плацкартних, чотирьох купейних і одного СВ.

«Відновлення руху пасажирських поїздів дальнього слідування стало можливим завдяки відновленню залізничної інфраструктури на ділянці Сіверськ - Ниркове - Світланове - Шипилове - Сентянівка», - сказано в повідомленні.

Рух пасажирських поїздів дальнього слідування до станції Луганськ не здійснювався з 26 липня через руйнування залізничної інфраструктури внаслідок бойових дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом