Складно прогнозувати, що робитиме Україна після закінчення відтермінування набуття чинності економічної частини Угоди про Асоціацію з ЄС. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики, народний депутат України (ПР) Сергій Матвієнков.

«У нас є три складові економіки. Це економіка, що працює на внутрішній ринок, економіка, яка працює на експорт з РФ на сході, і економіка, яка працює на Європу. І ці три складові нам необхідно збалансувати. Серйозних проблем дуже багато. І за рік нам необхідно проробити величезну роботу. Чи встигнемо ми? Складно сказати. Думаю, навряд чи за рік встигнемо включити компенсатори», - акцентував він.

Крім того, Матвієнков зазначив, що складно прогнозувати, що робитиме Україна після закінчення відтермінування ЄС. «Не можу сказати, що ми проситимемо продовжити відтермінування, і як будемо діяти далі. Але знаю одне. Необхідно зробити все, щоб працювали внутрішня промисловість, внутрішній ринок, і щоб дохідна частина бюджету почувала себе комфортно - необхідні компенсатори», - підсумував він.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом