Державний бюджет на 2015 рік має бути ухвалений до кінця року. Таку думку Forum'у висловив член депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Сергій Лабазюк.

«Сьогоднішня ситуація на сході країни не дає можливості для нормальної роботи економіки України, оскільки більша частина коштів, що з'являється в бюджеті, витрачається на потреби армії та збройних сил», - заявив він.

Крім того, за словами парламентарія, «після подій на Майдані прийшла нова влада, а бюджет був повністю порожній. Місцеві бюджети зараз також спустошені, і всі платежі просто не проходять через казначейську службу». «Ще важливо зрозуміти, який розподіл коштів буде по всіх областях, враховуючи ситуацію з Кримом, Луганською і Донецькою областях», - додав Лабазюк.

«Тому, потрібно увійти в ситуацію. Очікувати, що бюджет буде скоро - навряд чи варто. Але держбюджет-2015 повинен бути ухвалений до кінця року. І це зараз головне завдання уряду. Не виключено, що в першому читанні його ухвалить ще ця Верховна Рада», - вважає він.

Парламентарій зазначив, що і раніше проекти держбюджетів не завжди подавалися вчасно. «Якщо говорити про законодавчі норми, то проект Закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» має був бути наданий для ознайомлення ще 15 вересня. Однак, усі ми пам'ятаємо, що в останні п'ять років такі законопроекти вносилися КМУ тільки в грудні», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20