Переяслав-Хмельницька міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості державних виконавців відділу ДВС Переяслав-Хмельницького міськрайонного управління юстиції, повідомили ForUm'у в прес-службі прокуратури Київської області.

В ході перевірки прокуратура виявила, що державні виконавці неналежним чином виконують рішення суду. Зокрема, вони не вживають вичерпних заходів щодо встановлення наявності майна боржників, його опису і реалізації.

Так, встановлено, що в районному відділі виконавчої служби ще з 2011 року є виконавчий документ про стягнення боргу та пені в сумі понад 1 млн грн. Як з'ясувалося, у підприємства-боржника є розрахункові рахунки в банківських установах і за боржником на праві приватної власності числиться нереалізоване майно, а саме адміністративний корпус загальною площею 324,70 кв. м. Однак чиновники виконавчої служби не вжили жодних заходів щодо накладення арешту на грошові кошти на рахунках боржника.

Також державні виконавці не зробили експертну оцінку майна, не передали його на торги і не реалізували. У зв'язку з цим понад 600 тисяч гривень не надійшли до київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та унеможливили забезпечення робочими місцями інвалідів і здійснення заходів щодо їх соціально-трудової та професійної реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом