Росія підніме мита на товари з України протягом 10 днів після початку процесу імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, йдеться в тексті постанови уряду РФ.

«Рішення про введення мит буде прийнято урядом Російської Федерації протягом 10 днів у випадку, якщо уряд України зробить дії щодо практичного застосування економічної частини Угоди про асоціацію або її імплементації», - наголошується в постанові.

Згідно з переліком товарів, перелічених у додатку до документа, це рішення торкнеться молочної та кондитерської продукції, м'яса, фруктів, зернових, а також пива, вина, спирту та цигарок.

Крім цього, мита зростуть на легкові автомобілі, автобуси, холодильники, одяг, взуття і сантехніку, вироби з чорних металів, скло, цемент, бетон, пластмасу, мінеральні добрива, косметику, а також тканини, меблі, спортивне обладнання.

Всього до переліку внесено 174 товарних позиції.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 19 вересня підписав постанову про введення ввізних мит на українські експортні товари.

Згідно з документом, в уряді буде створено контрольний механізм постійного спостереження за виконанням економічної частини Угоди про асоціацію, укладеної Україною з Європейським союзом 27 червня 2014 року.

Мита на ввезення товарів з території України будуть встановлені за ставками єдиного митного тарифу Митного союзу.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

РФ вважає, що домовленість про відстрочення імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС повинна бути оформлена актами Верховної Ради і Єврокомісії.

Рада Європейського союзу планує юридично закріпити домовленості, досягнуті Україною, Росією і ЄС 12 вересня про перенесення на один рік реалізації положень Угоди про асоціацію, які стосуються зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом