Чемпіон України донецький «Шахтар» не зумів зломити опір луганської «Зорі» в рамках поєдинку 7-го туру прем'єр-ліги.

Поразка команди Мірчі Луческу луганській команді стала першою за останній 21 рік. Результат зумовив участь донецької команди в Лізі чемпіонів: адже в той час як «Шахтар» посеред тижня грав в Іспанії проти «Атлетика», луганчани спокійно і цілеспрямовано готувалися до матчу в прем'єр-лізі.

«Зоря» безумовно виглядала свіжішою за свого суперника, і ще в першому таймі показала, що підопічним Мірчі Луческу не варто розслаблятися. Гол у ворота «Шахтаря» під завісу першого тайму навряд чи став несподіванкою для вболівальників на трибунах - численні атаки команди-гостя зрештою принесли бажаний результат. На 42-й хвилині, скориставшись неузгодженістю дій воротаря та захисників, «Зоря» зусиллями Малишева вийшла вперед. Незважаючи на те, що після перерви «Шахтар» зробив все, щоб, принаймні зрівняти рахунок в матчі, зустріч так і завершилася сенсаційною перемогою луганської команди.

«Шахтар» - «Зоря» - 0:1 (0:1)

Гол: Малишев, 42.

«Шахтар» (Донецьк): Каніболоцький, Кривцов (Ракицький, 10), Срна, Ордець, В. Шевчук, Степаненко, Дуглас Коста, Бернард (Тайсон, 55), Фред (Алекс, 46), Гладкий, Луїс Адріану.

«Зоря» (Луганськ): Шевченко, Пилявський, Гнатович, Малишев, Вернидуб, Каменюка (Ярмаш, 82), Сегбефія, Малиновський (Ліпартія, 67), Караваєв, Любенович, Будковський.

Попередження: Малишев, 34. Срна, 37. Будковський, 66. Ракицький, 89. Сегбефія, 90.

Судді: Мосейчук (Чернівці), Чертоляс (Херсон), Скрипка (Кіровоград).

21 вересня. Київ. НТК імені Баннікова.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43