Межі територій Донбасу, яким дією закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» надано особливий статус, будуть визначатися Верховною Радою. Про це повідомив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба ВР.

За його словами, незважаючи на існування нової редакції закону (в якій кордони територій Донбасу з особливим статусом визначає керівник антитерористичного центру при СБУ - Ред.), глава ВР може підписати тільки той варіант, за який голосували депутати, а саме - про визначення територій Луганської та Донецької областей з особливим статусом парламентом України.

Відповідаючи на питання, Турчинов також підкреслив, що з державного бюджету будуть фінансуватися виключно ті території Донбасу, які повністю підконтрольні українським силовикам. За його словами, закон про амністію може бути застосований лише у випадку, коли будуть роззброєні всі незаконні військові угрупування і звільнені адміністративні приміщення.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада під час закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом