Європі доведеться заплатити за санкції проти РФ своєю часткою на російському ринку, заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«Ну, ми рано чи пізно в будь-якому випадку домовимося, це ж абсолютно очевидно.

Санкції не тривають нескінченно», - сказав він у програмі «Вести в субботу», повідомляє»ИТАР-ТАСС».

«Але ті ніші, які будуть в нашій економіці вже зайняті якими-небудь нашими виробниками, на що ми дуже сподіваємося, або іншими іноземними виробниками - у ці ніші європейські партнери не зможуть повернутися»,- попередив Медведєв.

«Це та ціна, яку Європі доведеться заплатити»,- заявив глава російського уряду.

Прем'єр також заспокоїв підприємців з Азії і Латинської Америки, які мають намір увійти на російський ринок на місце європейських постачальників, що в разі нормалізації відносин РФ з Європою їх позиції тут не потраплять під загрозу.

«Ну, ми ж пристойні люди. Якщо ми про щось домовимося, ми будемо виконувати ті контракти, які у нас існують, в тому числі з нашими латиноамериканськими партнерами і азіатськими теж, безумовно»,- сказав Медведєв.

Нагадаємо, Євросоюз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» і Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк Росії», компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42