Міжнародна донорська конференція щодо допомоги Україні відбудеться в грудні, заявляє заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

«Відбудеться (донорська конференція - Ред.), безумовно. Зараз вона запланована на грудень. У ній візьмуть участь і ЄС, і країни (не тільки європейські), і міжнародні організації», - заявила Зеркаль.

За словами дипломата, зараз Україна готує стратегію реформ, яка буде зав'язана на Угоді про асоціацію, і представить її під час донорської конференції.

«І, звичайно, окремим фокусом буде фінансування відновлення інфраструктури Донбасу», - зазначила Зеркаль.

Відповідаючи на запитання, чи йдеться про надання Україні грантів або кредитів, заступник міністра заявила: «Мова йде виключно про донорські, тобто безповоротні засоби».

«Кожен донор буде вибирати з нашої програми той напрям, який його найбільше цікавить. Це означає, що ще на етапі підготовки стратегії ми повинні визначити орієнтовний обсяг фінансування за кожним напрямом», - пояснила дипломат, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на «Європейську правду».

При цьому заступник глави МЗС повідомила: «Втім, розглядається можливість включення в програму конференції інвестиційного компонента або організації окремого заходу. В даному випадку мова йде, безумовно, про кредитні кошти і залучення прямих інвестицій».

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський союз готовий виділити на відбудову Донбасу 22 млн євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом