Близько 80% бійців, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі, мають проблеми психологічного характеру. Про це в ході прес-конференції заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатій.

«Близько 80% всіх бійців, які вийшли з зони АТО в короткочасні відпустки, на переформування, мають певні ознаки психологічної дезадаптації. Це наслідки бойового стресу, наслідки бойового стомлення», - заявив Андронатій.

Директор департаменту також повідомив, що у зв'язку з цим з ініціативи Міноборони в екстреному порядку було сформовано два реабілітаційні відділення: одне на базі Львівського військово-медичного клінічного центру, яке спеціалізується на спинальних хворих, друге реабілітаційне відділення, а точніше, клініка в Ірпінському військово-медичному клінічному центрі, призначене для загальносоматичних поранених, повідомляє «РБК-Україна».

Також Андронатій додав, що по можливості планується створити подібні реабілітаційні центри при кожному військово-медичному клінічному центрі.

Нагадаємо, з початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року загинули не менше трьох тисяч осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом