Всі економічні документи з імплементації Угоди з ЄС вступлять в силу, коли Україна відкриє ринок для європейських товарів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після засідання урядового комітету, повідомили у прес-службі КМУ.

Яценюк підкреслив, що Україна підписала угоду з ЄС, ратифікувала її і прийняла рішення про імплементацію Угоди. «Всі економічні документи урядом розробляються. Вони вступлять в силу тоді, коли Україна відкриє свій ринок для європейських товарів», - наголосив глава уряду.

«Нехай росіяни свій шантаж залишать для себе. Якщо Росія введе обмежувальні заходи, ми невідкладно введемо дзеркальні заходи проти Росії», - підкреслив Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення мит для товарів з України, але вона вступить в силу лише при порушенні Києвом домовленостей у світлі Угоди з ЄС.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

РФ вважає, що домовленість про відстрочення імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС повинна бути оформлена актами Верховної Ради і Єврокомісії.

Рада Європейського союзу планує юридично закріпити домовленості, досягнуті Україною, Росією і ЄС 12 вересня про перенесення на один рік реалізації положень Угоди про асоціацію, які стосуються зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом