За відключення опалення, електроенергії, водо - і газопостачання навчальним та медичним закладам Києва, посадових осіб компаній-постачальників цих послуг будуть карати за злочинну недбалість. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, сказав секретар Київської міської ради Олексій Резніков.

Він нагадав, що вчора, 18 вересня, Київрада ухвалила рішення про заборону відключення гарячої води та опалення в лікарнях, школах і дитячих садках, навіть у разі заборгованостей з оплати за послуги.

«Вимикати опалення, навіть у тому випадку, якщо там будуть борги, в школах і дитячих садках, не можна. Діти не повинні мерзнути, вони повинні вчитися. Те ж саме стосується і лікарень», - заявив він.

При цьому, він пояснив, що у разі порушення компаніями-постачальниками комунальних послуг цього рішення Київради це питання буде розглядатися в суді або прокуратурі.

«Якщо це питання буде розглядатися прокурором щодо посадової особи «Київенерго», «Київводоканалу» або якоїсь іншої компанії-постачальника тієї чи іншої послуги, і якщо щось (в результаті відключення гарячої води або опалення - Ред.) станеться - люди захворіють, то буде підніматися питання про злочинну недбалість», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, Київрада заборонила підприємствам міста припиняти тепло-, водо-, газо - та електропостачання навчальним закладам та закладам охорони здоров'я.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389