Служба безпеки України оголосила про підозру членам злочинного угруповання, які намагалися незаконно переправити іноземців через державний кордон України в країни Євросоюзу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

В ході досудового розслідування, розпочатого за ч.3 ст.332 КК України (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена за попередньою змовою групою осіб), встановлено, що група зловмисників, використовуючи міжнародні злочинні зв'язки, налагодила канал незаконного переправлення іноземних громадян з території Російської Федерації через Республіку Білорусь і Україну в європейські країни.

За результатами проведених у червні і липні 2014 року спецоперацій співробітники СБУ затримали дві групи нелегальних мігрантів, які прямували до державного кордону. Кожна з груп була під пильним наглядом «провідників» - зловмисників.

Так, 6 липня ц.р. на трасі Київ-Ковель-Ягодин біля м. Олевськ Житомирської області співробітники СБУ затримали два мікроавтобуси з дев'ятьма нелегалами - громадянами В'єтнаму, Ерітреї, Судану і Бангладеш. Нелегальних мігрантів супроводжували громадяни України, мешканці Чернівецької та Житомирської областей. Зловмисники планували переправити іноземців через державний кордон без документів поза пунктами митного пропуску.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29