Санкційні кроки України щодо РФ не повинні стати популізмом і даниною моді. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики, народний депутат України від фракції Партії регіонів Сергій Матвієнков.

«По-моєму, питання санкцій за великим рахунком в глухий кут загнало всіх. Я не хочу сказати, що вони не діють на Росію. Але те, що санкції мають зворотну модель дії - це сьогодні вже всі зрозуміли. Санкції вже замкнулися в коло», - заявив він.

Матвієнков підкреслив, що в недалекому майбутньому очікується третій виток світової фінансово-економічної кризи. «Це підтверджують всі світові фахівці. Вони кажуть, що це вже не фантастика, а реальність, яка стукає у вікно», - зазначив він.

«У нас багато внутрішніх проблем України, плюс - всі санкційні моменти. Думаю, санкції сьогодні - не найкращий варіант. Санкціями можна користуватися, але дуже обережно, скрупульозно та виважено, а не керуючись популізмом і модою», - додав парламентарій.

Матвієнков підкреслив, що примус до миру і переговорів повинен бути, в тому числі і з допомогою санкцій. «Тим не менш, ми повинні дуже уважно прораховувати і дивитися, щоб ми самі не постраждали», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31