Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що підписав постанову про запровадження мита для товарів з України, але вона набуде чинності лише в разі порушення Києвом домовленостей у світлі асоціації з ЄС.

«Хочу поінформувати, що я сьогодні підписав постанову, якою запроваджується ввізне мито на українські товари, тобто вводиться звичайний режим найбільшого сприяння. Йдеться про продовольство, продукцію легкої і переробної промисловості, низку інших товарів», - сказав Медведєв, виступаючи на Міжнародному інвестиційному форумі в Сочі, повідомляє РІА «Новости».

«Але це мито буде запроваджено, якщо Україна все-таки почне застосовувати економічні статті Угоди (про асоціацію з ЄС. - Ред.) раніше від названого терміну (1 січня 2016 року. - Ред.)», - уточнив глава російського уряду.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

РФ вважає, що домовленість про відтермінування імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС має бути оформлена актами Верховної Ради та Єврокомісії.

Рада Європейського союзу планує юридично закріпити домовленості, досягнуті Україною, Росією і ЄС 12 вересня про перенесення на один рік реалізації положень Угоди про асоціацію, які стосуються зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом