Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України не встановили фактів втручання в роботу системи голосування «Рада» 16 вересня.

Як повідомляє прес-служба голови парламенту, згідно зі зверненням голови Верховної Ради України Олександра Турчинова в ГПУ і СБУ відбулася комплексна перевірка роботи Апарату Верховної Ради України та системи «Рада».

«Згідно з актом перевірки, фактів несанкціонованого зовнішнього втручання у роботу системи до, під час або після голосування не виявлено», - йдеться в повідомленні.

В акті перевірки також зазначається, що робота програмно-технічного комплексу - системи «Рада-3» під час пленарного засідання ВР 16 вересня проходила в штатному режимі, згідно з нормою Регламенту Верховної Ради про проведення закритого засідання з відповідним відключенням від інших автоматизованих систем Верховної Ради України.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», а також законопроект «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Пізніше деякі депутати заявили, що ці закони голосували з порушенням процедури, з відключеним табло системи «Рада».
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом