Міністр оборони РФ Сергій Шойгу на прохання чеченської влади вперше за багато років прийняв рішення про призов на строкову службу 500 юнаків із Чечні, повідомив глава регіону Рамзан Кадиров за підсумками зустрічі з Шойгу в четвер.

«Особливо актуальним є те, що міністр на наше прохання прийняв рішення про призов цього року для проходження строкової служби 500 юнаків. Це зроблено вперше за багато років. Надалі чисельність тих, кого призиватимуть, зростатиме. Ми обговорили ціле коле й інших важливих питань і визначили шляхи їх вирішення», - зазначив Кадиров, повідомляє РІА «Новости».

Як зазначив глава Чечні, Шойгу, будучи міністром МНС, надавав Чечні дієву допомогу, на новій посаді голова Міноборони готовий підтримати республіканську владу в роботі з військово-патріотичного виховання молоді, зміцнення зв'язків між органами влади і військовим командуванням дислокованих у регіоні підрозділів.

Масштабний призов із Чечні в армію перервався в 1990-ті роки, коли в регіоні проводилася контртерористична операція. Практику призову відновили в 2000 році, але у 2005 році знову припинили. При цьому у військкоматах республіки здійснюються всі процедури, пов'язані із призовом. Також повідомлялося про відмови військкоматів брати на службу молодь і з інших північнокавказьких республік. У 2012 році повпредство в ПКФО заявляло про зростання кількості призовників із Північного Кавказу.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34