Генеральний прокурор Віталій Ярема звинувачує Інтерпол у затягуванні процесу оголошення в міжнародний розшук колишніх українських державних чиновників, які підозрюються в організації вбивств активістів Євромайдану.

Про це Ярема заявив на відкритті міжнародної конференції «Ефективне розслідування через співпрацю».

«Проблемним також є оголошення в міжнародний розшук цих осіб (підозрюваних в організації вбивств активістів євромайдану). Зокрема, є випадки затягування Інтерполом з виставленням так званих «червоних карток» на цих осіб з мотивів їх переслідування нібито за скоєння політичних злочинів, хоча це виключно кримінальні злочинці», - сказав він.

Ярема зазначив, що слідство проти цих осіб, включаючи екс-президента Віктора Януковича, ускладнене через перебування підозрюваних за межами України і знищення більшості доказів.

Генпрокурор також повідомив, що справи з розслідування вбивств під час Євромайдану розслідують кілька груп слідчих Головного слідчого управління в кількості близько 50 осіб за підтримки міжнародних експертів, повідомляють «Українські Новини».

За його словами, в ході розслідування було допитано близько 1500 осіб, проведено 300 оглядів місця злочину, близько 100 обшуків і призначено понад 500 експертиз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом