Верховна Рада восьмого скликання має ухвалити закон, що передбачає реформування державної служби, заявив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Розроблений законопроект є результатом праці, насамперед, суспільства, держави, громадськості, бізнес-асоціацій. Ми вважаємо, що має розпочатися процес скорочення державних органів влади, кількості чиновників», - зазначив Шимків.

Говорячи про якість роботи державної служби, заступник глави АП відзначив важливість фінансової мотивації держслужбовців.

«З 2006 року державним службовцям тільки один раз на 45% була підвищена зарплата, в той час як середня зарплата в країні за цей період зросла вчетверо. Середньомісячна зарплата чиновника центральних органів влади становить 61,3% від рівня середньої зарплати в Києві, а чиновників місцевих адміністрацій - 46,9%», - сказано в повідомленні.

«Ми не просто недоплачуємо державним службовцям - ми їх зневажаємо нашим ставленням, нашими законами, нашими постановами. Питання не в кількості, а в якості мотивації», - підкреслив Шимків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом