Україна заявила про необхідність невідкладного скасування обмежувальних заходів щодо імпорту з України, які були введені стороною РФ упродовж останніх місяців, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Про це йшлося у ході зустрічі заступника міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль з тимчасовим повіреним у справах Російської Федерації в Україні Андрієм Воробйовим.

Крім того, вона наголосила на необхідності чіткого і безумовного дотримання російською стороною тристоронніх домовленостей, досягнутих 12 вересня в Брюсселі за підсумками тристоронньої міністерської зустрічі у форматі Україна-ЄС-РФ.

Також повідомляється, що в ході зустрічі російському дипломату було вказано на неприпустимість одностороннього довільного трактування російською стороною змісту домовленостей, досягнутих 12 вересня.

Крім того повідомляється, що російському представникові також були дані «вичерпні роз'яснення щодо порядку набуття чинності Угоди про асоціацію Україна-ЄС».

Як раніше повідомляв ForUm, уряд РФ має затвердити постанову про введення мита для України, а потім уже відкладати його застосування, якщо Київ і Брюссель виконають свою обіцянку про відтермінування імплементації їхньої Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС та РФ у Брюсселі була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

РФ вважає, що домовленість про відтермінування імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС має бути оформлена актами Верховної Ради та Єврокомісії.

16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом