Аграрії східних областей України не бачать серед нинішніх політиків своїх лобістів. Про це в ході прес-конференції повідомила координатор аналітичного центру «Аграрний союз України» Лариса Старікова.

«У нас виникало на зборах політичне питання. Цікавить, до кого долучитися, на кого сподіватися, хто зможе лобіювати інтереси аграріїв. Найактивнішими були наші східні області - не окуповані частини Луганської та Донецької областей. Вони дивляться, хто реально в змозі почути їхні проблеми і захистити. Вони не бачать, хто реально це зможе зробити», - сказала Старікова.

Вона зазначила, що громадські організації займаються захистом аграріїв.

«Ми захищаємо інтереси господарств середнього розміру - до 10-13 тис. га. Вони виявляються найбільш стабільними. Вони не раз проходили через катаклізми, неврожаї, межі банкрутства. Але вони навчилися виживати. Але на основі цього досвіду ми пропонуємо реформу АПК, яку назвали «5 кроків». Вона включає в себе оптимізацію земельних відносин. Тут потрібно виходити з економіки, а не геодезичних результатів. Підприємство має розуміти, які у нього будуть землі, а потім думати, як вони в результаті абсолютно популістських, потворних реформ опиняться в чиїйсь власності», - вважає вона.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26