Уряд Японії має намір запровадити у п'ятницю, 19 вересня, додаткові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. Про це повідомило агентство Kyodo з посиланням на джерела в дипломатичних колах Японії.

Новий пакет санкцій, за інформацією японської газети «Іоміурі», включатиме в себе 19 пунктів. Зокрема, буде розширено перелік осіб, яким заборонений в'їзд до Японії і чиї активи підлягають заморожуванню. Обмеження також можуть торкнутися енергетичного і фінансового секторів.

Крім того, розглядається можливість перенесення візиту до Японії президента РФ Володимира Путіна, наміченого на осінь 2014 року, пише Lenta.ru.

Раніше Японія уже запроваджувала санкції проти Росії, перший пакет був ухвалений 18 березня. Приводом для обмежувальних заходів стала позиція Росії щодо Криму. Тоді були припинені російсько-японські консультації щодо полегшення візового режиму, а також відкладені переговори щодо низки спільних проектів.

На початку серпня уряд Японії розширив режим санкцій проти Росії. У відповідь Москва наклала візові санкції на низку японських громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23