Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час урочистого відкриття нового приміщення польського консульства в Лондоні заявив, що Київ здався, а Євросоюз відступив перед Росією.

На питання про ситуацію в Україні на тему визнання спеціального статусу деяких регіонів Донбасу, підконтрольних представникам так званих Донецької та Луганської республік, Сікорський наголосив, що влада в Києві і Євросоюз зазнали аргументу сили.

«Очевидно, Київ здався, бо хотів повернути обидва регіони, на що мав право, проте не зміг цього зробити... Відступив також і ЄС, оскільки ще кілька місяців там стверджували, що питання угоди про асоціацію з Україною має двосторонній характер», - зазначив він, повідомляє «Польське радіо».

За словами міністра, відстрочка більше ніж на рік угоди про вільну торгівлю не означає, що українці мають підстави сповільнити роботу над реформуванням економіки, а навпаки - «повинні докласти більше зусиль, щоб економіка була готова до скасування мит і стала більш конкурентоспроможною».

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. 16 вересня, Верховна Рада під час закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом