Державна прикордонна служба України нагадала громадянам України про нові правила в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму.

Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

«З 8 вересня 2014 змінені правила в'їзду громадян України на тимчасово окуповану територію України, у тому числі і дітей. Тепер дозвіл на в'їзд на тимчасово окуповану територію буде надаватися лише за наявності документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України. Зокрема діти, які не досягли 16-річного віку, зобов'язані слідувати за паспортом громадянина України або за проїзним документом дитини», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, це нововведення пов'язане з практичним виконанням Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Разом з тим, у прес-службі також зазначили, що документи, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визначені у п. 1 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

У той же час, як відзначили в прикордонному відомстві, у разі прямування дитини у віці до 14 років з одним з батьків або у супроводі інших осіб необхідна згода другого з батьків або обох батьків.

Крім того, дозвіл на в'їзд з тимчасово окупованої території України громадянам України, які не досягли 16-річного віку, буде надаватися за наявності документів, по яким вони виїхали з материкової частини України.

Як повідомляв ForUm, 15 травня Закон № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» набув чинності. 14 травня 2014 р закон був офіційно опублікований в газеті «Голос України».

23 березня 2014 р. Рада Федерації на позачерговому засіданні схвалила федеральний конституційний закон «Про прийняття до складу Російської Федерації Республіки Крим і утворення у складі РФ нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131